Verder Bladeren
Naar Top
Terug Bladeren
 
 
 

Evaluatie regelgeving toegankelijkheid - Geef jouw mening!

Deze bevraging is afgesloten.

-------

Op 1 maart 2010 werd de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid van kracht. Deze regelgeving legt normen op om de minimale toegankelijkheid van publieke gebouwen te garanderen. De verordening is vandaag acht jaar in werking. Intussen zouden vergunningverlenende overheden en ontwerpers al wat vertrouwd moeten zijn met deze regelgeving. Ook in de leefomgeving zouden we het verschil al moeten merken. De tijd is dan ook rijp voor een eerste evaluatie. Ook jouw mening is van tel.

Inter voert deze opdracht uit voor Vlaams minister van Gelijke Kansen, Liesbeth Homans, en Vlaams minister van Omgeving, Joke Schauvliege.

Voor de evaluatie bevragen we architecten, omgevingsambtenaren en gebruikers (personen met een handicap, personen met een tijdelijke beperking, familie, kennissen, ...). Dit doen we met enquêtes en via gesprekken.

Vul via onderstaande linken de gepaste enquête in!

Wil je graag deelnemen aan een focusgesprek over de verordening? Vertel het ons op het einde van de enquête. Geef in dat geval wel je telefoonnummer of e-mailadres. Dan kunnen wij je contacteren.

Is het moeilijk om deze vragenlijst in te vullen? Bel dan naar 011 26 50 30 (vraag naar Kathleen Polders) of mail naar kathleen.polders@inter.vlaanderen. Zij overloopt dan de vragen met jou aan de telefoon.

 

 
 
 

Charter 'Naar een toegankelijke gemeente'

Charter 'Naar een toegankelijke gemeente' (24.09.2017)

20 Vlaamse steden en gemeenten ondertekenen recent als eersten het charter van Inter ‘Naar een toegankelijke gemeente’. Via dit charter werken steden en gemeenten aan een sterker toegankelijkheidsbeleid op hun grondgebied. Ze gebruiken hiervoor een methodiek die in samenwerking met 5 pilootprojecten is ontwikkeld.

Op 27 en 28 september stelt Inter (Agentschap Toegankelijk Vlaanderen) in samenwerking met de vijf pilootgemeenten het charter officieel voor. Tijdens deze persmomenten wordt de inhoud en het belang van het charter toegelicht. Burgemeesters, schepenen en leden van adviesraden van de vijf pilootgemeenten getuigen over welke impact het charter heeft voor hun stad of gemeente en geven toelichting bij aanpak.

Iedereen is van harte welkom.

Bekijk de data van de persvoorstellingen.

 
 
 

Deadline24: Ontwerpwedstrijd Universal design voor studenten architectuur en productdesign

21 teams van studenten architectuur en design. 7 toegankelijkheidsprincipes. Bakken slimme creativiteit. 24 uur. Dat zijn de ingrediënten van de ontwerpwedstrijd. Deadline 24. Met deze wedstrijd willen Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans en Inter de interesse van jonge ontwerpers wekken voor Universal Design. Het moet hen stimuleren om de basisprincipes van UD in hun denken te integreren. Zo creëren we een comfortabele leefomgeving voor iedereen.

21 studententeams beginnen op 7 februari 2017 aan hun opdracht. Nationale en internationale experten en ervaringsdeskundigen staan klaar om hun ideeën scherp te stellen en te beoordelen. 24 uur later ontdekken we welke twee creatieve teams er winnen en binnenkort op het vliegtuig mogen stappen naar Kopenhagen voor een inspirerende vierdaagse in het teken van Universal Design.

Meer informatie lees je op: www.deadline24.be